Ladies first: vijf mooie albums van zangeressen

Het blog www.popmusicandrock.com bestaat meer dan éën jaar. Ik krijg regelmatig positieve en leuke berichten van de lezers die de blogs helder en informatief vinden. Een van de lezers vraagt of ik meer aandacht wil geven aan vrouwelijke muzikanten. Graag wil ik aan dit verzoek voldoen. Het aanbod van vrouwelijke muzikanten die goede albums hebben uitgebracht is heel groot. Het is lastig om een selectie van maar vijf dames te maken die recent interessante albums hebben uitgebracht.

Reb Fountain

Deze singer-songwriter uit Auckland heeft me aangenaam verrast met haar gelijknamige album. De Nieuw-Zeelandse beschikt over een warme, krachtige en expressieve stem. De muziek van Reb Fountain heeft folk en country invloeden en de sfeer is donker. Zwakke nummers heb ik niet kunnen ontdekken op dit album. Erg mooi zijn de tracks When Gods Lie (een duet met Finn Andrews van The Veils), Don’t You Know Who I Am en The Last Word.

Website: https://rebfountain.co.nz/

Laura Marling

De Britse singer-songwriter Laura Marling bracht haar zevende album uit: Songs For Our Daughter. Ze heeft een relaxte en toegankelijke stem. De akoestische begeleiding met gitaar, piano en violen passen goed bij het ingetogen karakter van de plaat. Ook de backing vocals vallen positief op. Op dit album richt Laura het woord tot een denkbeeldige dochter om haar te behoeden voor de valkuilen in het leven.

Lees ook het blog Onthaasten met Songs For Our Daughter van Laura Marling op www.popmusicandrock.com

Website: https://www.lauramarling.com/

Margo Price

That’s How Rumors Get Started is het derde album van de Amerikaanse singer-songwriter Margo Price. Ze komt uit de Nashville country hoek en gaat op dit album richting pop in de trant van Fleetwood Mac en Tom Petty. Price zingt zowel meeslepende ballads als rocknummers. Sturgill Simpson verzorgt de productie en de begeleidingsband bestaat uit doorgewinterde muzikanten. Dit is echt een goed album.

Website: https://margoprice.net/

Lucinda Williams

Het heeft nooit goed geklikt tussen Lucinda Williams en mij. Goede muziek maar het pakte me niet. Miss Williams trakteert ons met haar doorleefde stem op een rauwe, smerige rock ’n roll en blues sound. Ze heeft kritisch teksten en is boos op de maatschappij, de social media, het nep nieuws, de oppervlakkigheid en op president Trump. Op Good Souls Better Angels ontbreken de subtiele countryelementen die in haar vorige albums zaten. Ik ben om en val voor dit rauwe geluid op dit album van Lucinda Williams.

Website: https://www.lucindawilliams.com/

Ina Forsman

Het album Been Meaning to Tell You is uit 2019 en verdient het om onder de aandacht te brengen. De  Finse zangeres zingt soul, jazz en blues met het grootste gemak. Je hoort een gelouterde zangeres met een prachtige, soepele en krachtige stem. Ina Forsman is pas 25 jaar oud en heeft het in zich een grote zangeres te worden. Liefhebbers van Etta James, Amy Winehouse en Beth Hart zullen haar muziek in hun harten sluiten.

Website: https://www.inaforsman.com/

© Pieterjan Brands, september 2020

Please follow and like us:

3 reacties op “Ladies first: vijf mooie albums van zangeressen”

  1. Pingback: Zangeres Reb Fountain is het best bewaarde geheim van Nieuw Zeeland – muziekpopenrock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *