Op War In My Mind laat Beth Hart in haar hart kijken

 Horan on Foter.com / CC BY

De Californische zangeres timmert ruim 25 jaar aan de weg. Ze brengt een mix van blues, rock en soul. Beth heeft een doorleefde en rauwe strot met vibrato Haar populariteit in Nederland is gegroeid.  In de jaren ’90 en ’00 speelde ze in het clubcircuit. Intussen vult Hart  moeiteloos grote concertzalen als AFAS Live. Door de samenwerking met de populaire bluesrocker Joe Bonamassa is Beth Hart in bredere kring bekend geworden.

Met War In My Mind zal ze nog meer zieltjes voor zich winnen. Zoals we van haar gewend zijn, heeft ze een prima album gemaakt.

Ballads en uptempo nummers wisselen elkaar af. Op het ene moment zingt Beth ingetogen, op het andere moment haalt ze vocaal pittig uit waarbij de emotie en de passie uit de speakers knallen. In haar teksten verwijst ze naar het verleden toen Beth worstelde met drank en drugs verslavingen. Daarmee is War In My Mind haar meest persoonlijke plaat.

Op haar tiende studio album speelt de piano een prominente rol. De ingetogen en kwetsbare nummers spreken mij het meest aan. Dat zijn onder andere Sister Dear, het gospel achtige Let It Grow, Rub Me For Luck en War In My Mind.

Hoop dat Beth Hart een keer een album maakt met alleen piano begeleiding, zonder bombast.

Album score: 7.5/10

Website van Beth Hart link

© Pieterjan Brands oktober 2019

Photo by ThomasPhoto by Thomas Horan on Foter.com / CC BY

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *