De muzikale alleskunner Ellen ten Damme overtuigt weer op Casablanca

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is één van de beste Nederlandse zangeressen op dit moment. Ze is niet voor één gat te vangen. De in het Gelderse Warnsveld geboren actrice en zangeres Ellen ten Damme is veelzijdig en erg goed. Ze heeft een prima neus voor oude en nieuwe nummers die ze vol overtuiging brengt. Met haar soepele en intense stem ontroert ze met ballads en ze kan vocaal stevig uithalen en rocken. Ze zingt songs in het Frans, Duits, Engels en Nederlands. Ellen is actrice, muzikant, circusartieste, schrijfster, componiste en danseres. Ze is ondanks haar veelzijdigheid zichzelf. Ellen klinkt oprecht, authentiek en ze is een vakvrouw. Het lijkt daardoor dat ze alles kan.

Na de succesvolle theatershows Berlin en Paris en bijbehorende albums komt ze nu met het derde album en show op de proppen: Casablanca. Net zoals Berlin en Paris is Casablanca live opgenomen met The Magpie Orchestra in het Amsterdamse Concertgebouw. We horen bewerkingen van bestaande nummers zoals chansons uit de 20e eeuw van Charles Aznavour, Françoise Hardy, Edith Piaf en Josephine Baker. Ook Arabisch getinte nummers van Natascha Atlas, Fairuz en Indila passeren de revue. Met de Madonna medley en het nummer God is Liefde (vertaling van Comme ils disent) geeft ze een eigen draai aan het album.

Op het Casablanca album staan mooie nummers, hoewel ik anderhalf uur muziek luisteren aan de lange kant vind. Gelukkig zijn er de spectaculaire theatershows, waarbij je ogen en oren te kort komt als Ellen zingt en danst. Mocht je haar live kunnen zien, zorg dat je er bij bent!

NUMMERS OP  CASABLANCA:

Dernière Danse – Jezebel – Hier Encore – Je Cherche Un Homme – Mon Amie La Rose – Nassam Alayna Al Hawa – Je Suis Malade – Le Temps Passe – Une Belle Histoire – Ram-Pam-Pam -La Mama – Non, Non Rien N’a Changé – Alabina – God Is Liefde (Comme Ils Disent)- La Histoire D’amour – Madonna Medley – Je T’aimerais Toujours – Voici Les Clés – La Montagne – Les Champs-Elysees – Dance Arabic

Album score: 7/10

Link: http://ellentendamme.nl/

Ellen ten Damme and the Magpie Orchestra - Casablanca
Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra - Casablanca hoes

De muzikale alleskunner Ellen ten Damme overtuigt weer op Casablanca is een blog van

© Pieterjan Brands november 2019

Photo by marcoderksen on Foter.com / CC BY-NC

Vind je dit blog interessant, dan is de kans groot dat je nog meer uit mijn nieuwsbrief haalt. Laat een reactie achter onder dit blog. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet verkocht voor reclame doeleinden.

2 gedachten over “De muzikale alleskunner Ellen ten Damme overtuigt weer op Casablanca”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *