De best gelezen blogs 2022

2022 loopt op zijn einde en het was weer een enerverend muziek en blog jaar. Mede door de  corona pandemie in de eerste maanden van het jaar, ben ik heel actief geweest. In totaal 60 blogs gepost (2 heb je nog tegoed). Dat is verdubbeling vergeleken met 2021 (28 blogs).

Veel vintage soul, vintage country artiesten, new wave bands in de spotlight gezet. Ook aandacht voor Nederlandse artiesten als Vanwyck, Jungle By Night, Celine Cairo en Etan Huijs. Ik had een leuk gesprek met Mercy John over zijn nieuwe album Nights On Fire. En ook met Eric Devries had ik een leuk onderhoud over het muzikant zijn. Verder stil gestaan bij de 80e verjaardag van Paul McCartney door zijn 5 beste albums te bespreken. Terug in de tijd gedoken met de optredens van The Beatles in Hamburg waardoor ze een hecht collectief werden. Ook aandacht voor het bezoek van The Beatles in India toen de band heel populair was en niet meer optrad. De Vlaamse muzikant Arno Hintjens ontviel ons helaas. Een goede reden om hem nog een keer in de spotlight  te zetten.

In 2022 heb ik 33.027 bezoekers gehad op www.popmusicandrock.com. Dat zijn er 2752 per maand, 635 bezoekers per week en 90 per dag. Een toename van 78% van het aantal bezoekers ten opzichte van 2021.

Die 33.027 bezoekers waren goed voor 91.623 bezoeken, dat is bijna 3 berichten per persoon.

De 10 meest gelezen blogs zijn:

  1. 10 dingen die je moet weten over Bruce Springsteen

2. Wat zijn de drie beste albums van Massive Attack?

3. Bruce Springsteen en de liefde in 10 songs

4. Altin Gün maakt exotische dansmuziek

5. Arno Hintjens omhelst het leven op Vivre

6. Heroes is het beste nummer van David Bowie

7. De 10 beste reggae albums

8. 10 vragen over The Black and White Night van Roy Orbison

9. Johnny Cash en zijn beste Prison Concerten

De 5 best bekeken blogs die in 2022 op de website kwamen:

Scott WalkerThe Comsat AngelsThe UndertonesPaul McCartneyCharles Bradley

Terwijl De 5 muzikale invloeden van Stromea en The Rising van Bruce Springsteen nauwelijks werden bekeken tot mijn grote verbazing.

Bedankt allemaal voor het bezoeken van deze website en het lezen van de blogs. Jullie positieve reacties zijn een belangrijke drijfveer om door te gaan. Er zijn nog zo veel verhalen te vertellen over pop en rock muziek. Daar zul je er een aantal van lezen in 2023.

Blijf muziek luisteren en er over lezen. Keep on rocking!

Pieterjan Brands, december 2022

Vind je dit blog interessant, dan is de kans groot dat je nog meer uit mijn nieuwsbrief haalt. Laat een reactie achter onder dit blog. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet verkocht voor reclame doeleinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *